Tv kritika Branke Otašević

Tv

Tv kritika Branke Otašević

autor teksta
Branka Otašević | Politika 8. May 2017 | Drugi o nama

Кakva gledalačka dilema u četvrtak uveče! Hoće li se u 21 sat opredeliti za superljude ili za superčoveka? Prva TB je svoju emisiju najavila kao neposredno nadmetanje ljudi koji će gledaoce zadiviti umnim sposobnostima i memorijskim veštinama. Radio-televizija Vojvodine kao emisijuu kojoj će im jedan čovek saopštiti šta su njegove ukupne prednosti u odnosu na konkurente. Prvi se bore za novčanu nagradu. drugi za mesto predsednika Srbije. Šou „Super ljudi” na Prvoj bio je zanimljiv prvenstveno stoga što je u manje više poznatu matricu ovih revija talenata smestio one koji začuđujuće dobro pamte, a ne, kako je uobičajeno i pacprostranjeno, one koji dobro pevaju, igraju, imitiraju… Ta prikazana mentalna svojstva na momente deluju gotovo bizarno i bez naročite praktične svrhe, ali stavljena ovde u zabavni kontekst stvorila su spektakl od niza privlačnih, pojedinačnih atrakcija.

Emisija RTV „Sučeljavanja“ bila je unapred zanimljiva, najpre zbog odluke autorke Aleksandre Popović da, što takođe nije uobičajeno, sučeli c gostom jednog novinara. Кad je taj gost Aleksandar Vučić, mislilo se, valjda, da mu samo novinar voditelj ne može parirati, te je žurnalističko pojačanje dobrocošlo, pa i neophocno. Ali, ni u tandemu sa Zoranom Panovićem nije se uspelo da sadašnji predsednik vlade i potencijalni predsednik države odgovori na sva postavljena mu pitanja i da ne okrene razgovor na ono štoje unapred namerio da kaže, ponavljajući jedno te isto tokom nezvanične i zvanične predizborne kampanje.

Aleksandri Popović vredelo bi daje uspela, što inače nikom nije i neće, da Vučića u studiju suoči c nekim od ostalih deset sa spiska na glasačkom listiću. Panoviću valja da se drži „Presije“. Odlične emisije u kojoj se ovdašnji pripadnici „sedme sile”, kad se nađu i razgovaraju međusobno. Pokazuju zaista kao intelektualna, profesionalna, moralna sila, suvereni znalci svog posla, ali i mnogo čega drugog o zemlji i svetu u kojima živimo.

TV intervjuisanje premijera. kad već nema Olje Bećković, Bojane Lekić, danice Vučinić, valjaprepustiti „maherima” s Pinka i Hepija – Draganu Vučićeviću i Milomiru Mariću. Tu je uvek vrlo prijatno i gostu i domaćinu, a publika dobija priliku da se uveri kako i naš premijer izuzetno dobro pamti. što brojeve o ekonomskim parametrima, što rodoslov dinastije Nemanjića. Trebalo bi ga propitati i o selektivnom pamćenju kad je sopstvena politička delatnost u pitanju, no tu bi odmah usledio odgovor da se od prošlosti moramo okrenuti ka budućnosti, i tačka.

Bezbolnijeje baviti se političkim intrigama iz dalje istorije. pa tako RTV upravo emituje do kumenta rnu seriju „Titova soba taj ni”, deo o „aferi prisluškivanja”. kojom je sredinom šezdesetih prošlog veka sa scene skinut Aleksandar Ranković. Još bezbolnije, mada ne manje intrigantno, u prošlo vreme vodi i dokumentarna serija „Art trileri”. Izvanrednim istraživačkim naporom scenariste i reditelja Miodraga Bertića, novim otkrićima, svedočenjima i dokazima, uzbudljiva priča o umetničkim kolekcijama Ante Topića Mimare i Eriha Šlomovića potvrđuje koliko ovde za politiku (kao i za neke političare) važi ono

„u sve se meša”.

Komentari
Drugi o nama
Evropa u Užicu
Evropa u Užicu

Opština je prvi nivo  na kojem građani  direktno i svakodnevno...

Građani Srbije 20 puta više vole Rusiju od Crne Gore
Građani Srbije 20 puta više vole Rusiju od Crne Gore

Da je Rusija najveći prijatelj Srbije smatra 41 odsto ispitanih. Ali...

Razmena priloga: Zoran Panović i Mustafa Nano
Razmena priloga: Zoran Panović i Mustafa Nano

Projekat podržavaju Ambasada Republike Albanije u Srbiji i Misije OEBS-a u Srbi...

Dr Vladimir Krulj "TELEGRAPH": "Srbija je odabrala – sada je red na EU da nas prihvati"
Dr Vladimir Krulj "TELEGRAPH": "Srbija je odabrala – sada je red na EU da nas prihvati"

On ističe da je Srbija i dalje na meti geopolitičkih trvenja između Zapada i ...

demostav
NAJČITANIJE
Ko koliko zarađuje u Evropi
Ko koliko zarađuje u Evropi

Plate  zaposlenih u  Srbiji među najnižima u regionu i Evropi Prose...

Makronov plan za Evropu
Makronov plan za Evropu

„Evropa je suviše slaba, suviše spora, suviše nedelat...

Vučić i "ranjena srna"
Vučić i "ranjena srna"

Izgovorio je pred nekolicinom novinara na brifingu zbog priče "svađa na travnj...

Seća li se Vučić Desnice?
Seća li se Vučić Desnice?

Vladimir Jugović je otprilike pitao Miloševića da li se nekad bavio spo...

Tajni pregovori Vučića i Tačija: Politika "dila"
Tajni pregovori Vučića i Tačija: Politika "dila"

 „Mi smo ti koji smo od „zmije” napravili  „uz...

2019. Sva prava zadržana.
Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta.

Izrada sajta Creative Web