POLITIKA PRIVATNOSTI

Kao potencijalne pratioce našeg sajta www.demostat.rs, istraživačko-izdavački centar Demostat doo, želi da vas obavesti o tome kako će se vaši lični podaci koristiti i u koje svrhe, u skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.

Demostat doo, Beograd Stari Grad vrlo ozbiljno pristupa i shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

www.demostat.rs (u daljem tekstu website) obvezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše web stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava će se u skladu sa propisima povremeno menjati pa je neophodno da je prilikom pristupa našem sajtu prvo pročitate.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje Demostat koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Websajt www.demostat.rs možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Pitanje, Komentar, Anketa), nužno je da nam ostavite lične podatke Upitom na na našoj web stranici Kontakt, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo i odgovorimo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev. (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju.) Unutar svojih mogućnosti ulažemo svaki napor u održavanju ove stranice. Međutim, websajt neće biti odgovoran za nedostupnost web sadržaja zbog tehničkih problema izvan naše kontrole.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Websajt traži Vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem websajtu.

Posetite li websajt, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice s koje ste došli te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama websajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš web provider ne beleži vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš web pretraživač – više o tome u nastavku.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  • Domen i IP adresa, vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu, vreme pristupa i dužinu posete, strane koje posećujete, ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta, ukoliko nam sami prosledite informacije.

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

  • Postavljanje pitanja – web stranica „Kontakt“ (Ime, email – na koji vam dostavljamo odgovor)
  • Prijava na bilten (newsletter) (email adresa)
  • Ostavljanje komentara – na web stranicama (Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
  • Ostavljenje sadržaja (jpg, gif, png datoteka, ip adresa). Ukoliko otpremate slike na websajt, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika koje sadrže lične podatke i podatke lokacije slike Iz njih se mogu pročitati podaci lokacije gde je slika napravljena.
  • Popunjavanje Anketa u cilju istraživanja (Ime, email, popunjeni podaci iz Ankete ). Iskustva i podatke prilikom unosa istih beležimo interno na serveru i tu se čuvaju dok se ne završi istraživanje. Prilikom objave Vaših iskustava i izjava na websajtu ne kačimo Vaše lične informacije, ip adresu ili email adresu kao i lične popunjene podatke iz Anketa.

KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaše lične informacije se koriste:

  • Kako bismo vam mogli dostaviti odgovor u što kraćem vremenskom periodu.

KAKO DELIMO INFORMACIJE SA DRUGIMA

Websajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge. Ukoliko ne želite primati informacije o promenama na našim web stranicama, novosti o našoj ponudi i slične informacije, slobodno nas o tome obavestite. Vaše ime će biti izbrisano s naših lista, ubrzo po primanju vaše poruke.

Demostat doo sme odati lične podatke klijenta:

  • Ako to zahteva Zakonom i propisima definisan nadležni državni organ Republike Srbije.
  • Ako je potrebno radi zaštite prava i vlasništva naših web stranica.
  • Ako je potrebno radi zaštite lične sigurnosti naših korisnika ili javnosti.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Websajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Websajt je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.

GDPR

Šta je GDPR (Opšta Uredba o zaštiti podataka)?

Uredba o opštoj zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679) je uredba kojom Evropski parlament, Savet Evropske unije i Evropska komisija nameravaju jačati i ujednačiti zaštitu podataka za sve pojedince unutar Europske unije Unija (EU). On kreira dosledna pravila zaštite podataka širom Evrope i odnosi se na kompanije koje se nalaze u EU i globalnim kompanijama koje obrađuju lične podatke o pojedincima u EU. Uredba je stupila na snagu 25. maja 2018. godine.

Kako GDPR utiče na organizacije/websajtove?

Pored jačanja i standardizacije privatnosti podataka o korisnicima u zemljama EU, to će zahtevati nove ili dodatne obaveze za sve organizacije koje se bave ličnim podacima građana EU, bez obzira gdje se nalaze same organizacije.

Na web stranici www.gdpr-info.eu možete pročitati punu opštu uredbu o zaštiti podataka.

Pojam GDPR-a "Lični podaci" objašnjen je na web stranici www.gdpreu.org.

Websajtovi koji obrađuju lične podatke će morati da obezbede za korisnike:

  • Mogućnost uvida u njihove zapise kod pružaoca informacija (website/organizacija) na zahtev
  • Brisanje svih zapisa te osobe
  • Jasno obaveštenje na samom ulasku u sajt koji se podaci prikupljaju
  • Gde i kako se koriste podaci koje posetioci na sajtu ostavljaju
  • Da li se i kome dalje prosledjuju ti podaci
  • Koliko se ti podaci čuvaju i gde

ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Podatke o ličnosti prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka koja se nalazi na serveru i koji je zaštićen kroz SSL/TLS sertifikat ( https). Slanjem poruka sa drugih društvenih mreža već prihvatili njihova pravila.

KOLIKO DUGO ČUVAMO PODATKE?

U nastavku taksativno navodimo koliko dugo čuvamo koje podatke i gde:

  • Web site www.demostat.rs -ostavljanje imena, prezimena, maila i pitanja - sadžaj kroz „Kontakt“ formu.
    • Na serveru
    • Trajanje: Ne čuva se nakon pregleda sadržaja koji ste nam poslali i našeg odgovora.
  • Web site www.demostat.rs -ostavljanje imena, prezimena, maila i pitanja - sadžaj kroz „Komentare“ na web stranicama sajta.
    • Na serveru
    • Trajanje: 1 godina. Kada se zatraži brišemo zapis o osobi.
  • Hosting Email – mail, MSG/Text
    • Na serveru
    • Trajanje: 1 godina. Kada se zatraži brišemo zapis o osobi.
  • Prijava za Newsletter
    • Na serveru
    • Trajanje: 1 godina, i dok korisnik ne zatraži da bude skinut tj.može se i sam odjaviti.
  • Anketna istraživanja
    • Na serveru
    • Trajanje: Do roka završetka anketnog istraživanja ili dok korisnik ne zatraži da bude skinut.

POLITIKA KOLAČIĆA

Korišćenjem našeg websajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju websajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Usled nedavnih promena u zakonu, svi websajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacijeo ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš websajt na uprava@demostat.rs

VAŠ PRISTANAK

Time što nastavljate da koristite naš websajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš websajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznalid etaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće u pogledu vašeg korišćenja ovog websajta, morate da prestanete da ga koristite.

ŠTA JE KOLAČIĆ?

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko websajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi websajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na websajtu pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našim websajtovima slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite websajtu, nezavisno od uređaja koji koristite.

KOJE LIČNE INFORMACIJE PRIKUPLJAJU KOLAČIĆI?

Uopšteno, kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti vaš pregledač.

Neki kolačići koje koristimo mogu da čuvaju informacije o vama koje su ličnije prirode. Ipak, takve informacije se čuvaju samo ako ste ih vi sami objavili na našem websajtu.

DA LI MOGU DA POVUČEM SVOJ PRISTANAK?

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti za naredni put. Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču.

KADA KORISTIMO KOLAČIĆE?

Praćenje

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako korisnici upotrebljavaju naš sajt.

Na primer, za:
-prikupljanje povratnih informacija o zadovoljstvu korisnika putem ankete na našem web sajtu;
-dobijanje uvida u to kako posetioci koriste websajt tako da možemo da ga poboljšamo u smislu njegove upotrebljivosti.

Ciljanje

Kolačići za „ciljanje” su povezani sa uslugama koje pružaju treće strane, kao što je dugme „Like” i „Share”. Treće strane pružaju ove usluge u zamenu za prepoznavanje da ste posetili našu web stranicu.

Povezivanje sa društvenim mrežama poput Fejsbuka može dovesti do toga da one koriste informacije o vašoj poseti kako bi na drugim websajtovima usmerile oglašavanje na vas.

Kolačići pružaju agencijama za oglašavanje informacije o vašoj poseti tako da one mogu da vam ponude oglase koji bi vas zanimali.

Svim ovim kolačićima upravljaju treće strane, a za dodatne informacije možete da pogledate obaveštenja o privatnosti na web sajtovima samih trećih strana.

Time što koristite naš sajt prihvatate upotrebu kolačića za „ciljanje”. U nekim slučajevima prihvatanje ovih kolačića predstavlja uslov za korišćenje websajta; dakle, ukoliko ih onemogućite/blokirate ne možemo da garantujemo kako će naš sajt funkcionisati.

GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na websajtu. Pogledajte pravila o privatnosti Google-a.

PRIKAZIVAČKI OGLAS (REMARKETING)

Ova web stranica implementira i može upotrebljavati Google Display oglas kako bi odražavala Vaše interese na webu (remarketing). Kako biste odredili svoje interese, Google će pratiti Vaše ponašanje na webu pomoću kolačića.

Možete pregledati, brisati ili dodati kategorije interesa sa svojim preglednikom pomoću Google-ovog ili drugih Browsera u skladu sa njihovim tehnickim mogucnostima.

KAKO NAS KONTAKTIRATI?

U svakom trenutku možete zahtevati da se odjavite sa naših listi ili da vam pošaljemo koje vaše podatke imamo u bazi. Takođe, možete zahtevati brisanje tih podataka slanjem zahteva na uprava@demostat.rs , sa naslovom GDPR ili Zahtev.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Informacije na ovoj web stranici su isključivo informativne prirode.

Putem ove web stranice možete se povezati na druge web stranice koje nisu pod kontrolom www.demostat.rs . Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem, tačnošću i dostupnošću tih lokacija. Postojanje takvih veza (“linkova”) ne znači nužno i saglasnost sa sadržajem ili mišljenjima izraženim unutar njih, te se odričemo odgovornosti o tačnosti podataka na takvim stranama.

ISKUSTVA KORISNIKA

Iako se uvek trudimo i ulažemo najveće napore da osiguramo tačnost, potpunost, pouzdanost, ažurnost i iskoristivost informacija koje nam šalju posetioci na mail ili na web stranici Kontakt , ili u istraživanjima - online Anketama koje smo prikupili putem telefona, socijalnih mreža, pošte i e-maila, te one nisu potpunost u nadgledanim i potpuno kontrolisanim uslovima, osim kada radimo terenska dubinska direktna istraživanja.

PROMENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Sve promen izjave o privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.

OSTALE INFORMACIJE IZ POLITIKE PRIVATNOSTI

-Vrste podataka koje prikupljamo

Podaci koje ćemo obrađivati su podaci koje nam Vi dostavljate ukoliko ste zainteresovani da pratite naš web sajt ili dobrovoljno učestvujete u našim direktnim ili online istraživanjima gde morate imati 18 i više godina, kao i dodatne usluge koje Demostat d.o.o. pruža, a to podrazumeva sledeće: ime i prezime;naziv kompanije;e-mail adresa;broj mobilnog telefona; analiza sadržaja koji nam šaljete putem maila ili popunjavanjem forme na web stranici Kontakt, Newsletter) način cuvanja je prethodno objasnjen.

-Svrha prikupljanja i dalje obrade podataka

Svrha prikupljanja ličnih podataka jeste ostvarivanje kontakta sa Vama, u vezi sa Vašim interesovanjem i razumevanjem Vaših potreba. Vaši lični podaci će biti upotrebljeni isključivo u prethodno navedene svrhe, osim ukoliko ispunjenje obaveza propisanih Zakonom ne zahteva drugačije.

-Način korišćenja podataka

Podaci koje nam dostavite koristiće se kroz prikupljanje, beleženje, kopiranje, pretraživanje, razvrstavanje, pohranjivanje, razdvajanje, menjanje, korišćenje, stavljanje na uvid, organizovanje, čuvanje, prilagođavanje prikupljenih podataka i za istraživačke analize.

-Obaveznost i pravni osnov obrade podataka

Pravni osnov obrade podataka je Vaša saglasnost. Davanje saglasnosti za prikupljanje i obradu podataka je dobrovoljno i možete ga opozvati u svakom trenutku.

-Vaša prava

U skladu sa Zakonom, imate prava da na Vaš zahtev budete obavešteni vezano za obradu podataka, pravo na uvid u podatke koji se na Vas odnose kao i pravo da zahtevate njihovu kopiju. Pored navedenog, imate pravo da zahtevate ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje podataka, kao i prekid i privremenu obustavu obrade.

-Ostale informacije bitne za obradu Vaših podataka

Vaši podaci će se obrađivati i čuvati kako je prethodno navedeno i biće tretirani kao poverljive informacije, vreme tj.trajanje čuvanja na serveru je prethodno napisano. Pristup njima imaće samo lica koja, s obzirom na opis posla koji obavljaju, treba da budu upoznati sa Vašim podacima o ličnosti i to samo u obimu koji je neophodan za obavljanje njihovih tehničkih poslova i održavanja servera, website i mailova.

-Mere zaštite

Demostat d.o.o će preduzeti odgovarajuće organizacione, tehničke i kadrovske mere kako bi zaštitilo Vaše podatke o ličnosti u skladu s važećim Zakonima vezano za zaštitu podataka o ličnosti kao i standardima koji se primenjuju na polju obezbeđenja fizičke i elektronske sigurnosti podataka.

Prilikom posete našem sajta www.demostat.rs u obavezi ste da se upoznate sa našom politikom privatnosti.

KONTAKT

Demostat doo, Terazije 3/1, Stari Grad Beograd uprava@demostat.rs

Hvala što nas pratite !

Vaš Demostat

demostav
politička mapa
NAJČITANIJE
Präsident der Demokraten Montenegros exklusiv für Demostat
Präsident der Demokraten Montenegros exklusiv für Demostat

  Es gibt eine neue politische Macht in Montenegro, die Demokratische Mo...

Albanien: Wahlen auf der größten Marihuana-Plantage in Europa
Albanien: Wahlen auf der größten Marihuana-Plantage in Europa

Am 13. Mai gingen mehrere zehntausend Menschen auf die Straßen von Tirana ...

NATO – drei Jahre von Serbien entfernt
NATO – drei Jahre von Serbien entfernt

In jeder Gesellschaft gibt es Themen, die man lieber auslässt. Es geht dabe...

Gewerkschaftliches Interesse höher gestellt als Parteiinteressen
Gewerkschaftliches Interesse höher gestellt als Parteiinteressen

- Die Position von und der Umgang mit Gewerkschaften in Deutschland zählen ...

Weltweite amerikanische Umfrage: Öffentlichkeit weltweit Putin und Russland nicht zugeneigt
Weltweite amerikanische Umfrage: Öffentlichkeit weltweit Putin und Russland nicht zugeneigt

Durchschnittlich geben 26 Prozent der Menschen weltweit an, sie hätten Vert...

2020. Sva prava zadržana.
Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta.

Izrada sajta Creative Web

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.
Više informacija možete naći na našoj stranici Politika privatnosti