srpski english

U fokusu / Šta Beograd može da nauči od Ljubljane?

Centar grada je “bez automobila”. Ljubljana je ograničila pristup privatnim vozilima i promovisala pešačke zone. To pomaže da se smanji zagađenje vazduha i podigne sveobuhvatni kvalitet urbane sredine, kaže za Demostat Klemen Gostič iz Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije (RRA LUR)

Šta Beograd može da nauči od Ljubljane?
Foto: Demostat

U fokusu / Šta Beograd može da nauči od Ljubljane?

Centar grada je “bez automobila”. Ljubljana je ograničila pristup privatnim vozilima i promovisala pešačke zone. To pomaže da se smanji zagađenje vazduha i podigne sveobuhvatni kvalitet urbane sredine, kaže za Demostat Klemen Gostič iz Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije (RRA LUR)

autor teksta
Marija Stojanović | Demostat | Beograd 15. Nov 2023 | U fokusu

Grad je zaista preduzeo različite korake da se uhvati ukoštac sa ekološkim izazovima i zagađenjem. Iako su i dalje potrebna poboljšanja, možemo slobodno da kažemo da se sa većinom problema uspešno borimo primenom odgovarajućih mera, poručuje za Demostat Klemen Gostič, savetnik za kohezionu politiku direktorke  Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije (RRA LUR), odgovarajući na pitanje kako se Ljubljana, koja je 2016.  proglašena “Evropskom zelenom prestonicom”, bori sa problemima izazvanim zagađenjem.

Naš sagovornik ističe da je centar grada “bez automobila”. Kako objašnjava, Ljubljana je “ograničila pristup privatnim vozilima i promovisala pešačke zone”.

- To pomaže da se smanji zagađenje vazduha i sveobuhvatni kvalitet urbane sredine. Rezultati se najviše mogu videte duž Slovenske ulice. Zatim,  unapređenje javnog transporta. Investicijama i unapređenjem infrastrukture javnog transporta ohrabrili smo građane da koriste automobile, bicikle i druge održive načine transporta. Višenamenska (objedinjena) karta pod nazivom “URBANA” u ogromnoj meri je unapredila to korišćenje, a polako se širi i “flota” zelenih autobusa, precizira Gostič.

Sagovornik Demostata iz Ljubljane takođe napominje da su pokrenute inicijative koje idu naruku biciklistima.

-Razvijamo biciklističke staze i infrastrukturu da promovišemo biciklizam, kao održiv i zdrav način prevoza. Trenutno postoji oko 300 kilometara biciklističke infrastrukture, u različitim formama, u Ljubljani. Program “deljenja” bicikala (“BicikeLJ”) doživeo je uspeh i pomogao da se promoviše “kultura biciklizma”.

Gostič navodi i važnost investicija u zelene površine i urbanog planiranja. Kako precizira, “Ljubljana je veoma zainteresovana da investira u urbano planiranje kojim se prioritet stavlja na zelene površine, parkove i održivu arhitekturu”.

Sagovornik Demostata ukazuje i na važnost “podizanja svesti i obrazovanja” građana o zaštiti životne sredine, “ne samo tokom Evropske sedmice mobilnosti, već i generalno sprovodi se niz kampanja podizanja svesti i obrazovnih programa, kako bi se građani informisali o značaju održivih praksi i smanjenju zagađenja”.

 - Grad Ljubljana dosta toga čini da uključi škole, različite društvene grupe i biznise u ekološke inicijative da bi se promovisalo smanjenje zagađenja, u širem značenju - smanjenje zagađenja izazvanog otpadom, kao i smanjenje upotrebe automobila… Takođe, grejni sistemi u Ljubljani ne koriste stare peći na drva, koje su bile veliki izvor zagađenja u prethodnim decenijama i grad je uložio dosta u saradnju sa međunarodnim organizacijama, drugim gradovima, koji su bili proglašeni “Evropskim zelenim prestonicama”, te zainteresovanim akterima, kako bismo razmenili najbolje prakse i ideje za održiv urbani razvoj, naglašava on.

Upitan koji su najvažniji elementi “lokalnog energetskog koncepta i uprave otpadom” u glavnom gradu Slovenije, Gostič navodi da je Ljubljana u velikoj meri fokusirana na mere energetske efikasnosti, što podrazumeva “primenu energetski efikasnih tehnologija i praksi na javnim zgradama, ravnoj rasveti i infrastrukturi”. On, takođe, ukazuje da je Ljubljana  potpisala dokument SECAP.

Klemen Gostič/Foto: RRA LUR

Lokalna uprava se takođe trudi da promoviše energetski efikasne uređaje i prakse među građanima i biznisima (u poslednje vreme su male “rešetke” veoma popularne i unapređene - solarna energija). Kada je reč o upravljanju otpadom, glavni projekat je Ljubljanski regionalni centar za upravljanje otpadom (RCERO Ljubljana), koji je najveći ekološki projekat u Sloveniji, i podržan je Kohezionim fondom, a uključuje najveći savremeni objekat za tretiranje otpada u Evropi - gde se prerađuje otpad za trećinu Slovenije. Takođe, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije deo je SECAP projekta u okviru kojeg je potpisan SECAP dokument koji je fokusiran na štednju energije u opštinskim zgradama, objašnjava Gostič.

Odgovarajući na pitanje može li da da neki savet Beogradu kada je reč o organizaciji biciklističkih ruta, budući da je takav vid prevoza veoma funkcionalan u Ljubljani, naš sagovornik ističe da je “glavno rešenje, koje učinilo ovaj vid transporta tako efikasnim, sistem takozvanih koncesija, gde je opština unajmila privatnog operatera za usluge iznajmljivanja i održavanja bicikala”.

- Isti operater, koji teži da što bolje vodi taj sistem, takođe je nadležan za bilborde na javnoj površini. Sistem “BicikeLj” je široko rasprostranjen u Ljubljani, i sada je ljudima na raspolaganju 80 stanica i 880 bicikala. Najveći “okidač” za dobru upotrebu jeste jednostavnost korišćenja usluga (APP ili URBANA karta), dok je operaterima omogućeno da podatke o korisnicima bicikala sačuvaju kao poverljive, čime je, umnogome, sprečen vandalizam, poručuje on.

Upitan da prokomentariše ma koji način funkcioniše sistem koji u Ljubljani nazivaju “integrisani javni transport između urbanih i ruralnih područja”, Gostič kaže da  najbolji primeri takvih usluga koji služe “povezivanju na širem području Ljubljane” uključuju “proširenje mreža javnog transporta ili urbanih linija na šire područje”. U tom kontekstu, ističe da je “proširen opseg sistema gradskog prevoza, kako bi se povezala prigradska i ruralna područja, kao i da su uspostavljene nove rute za autobuse i vozove, koje obuhvataju i okolne regije (regionalne rute) - direktne linije, sa samo dva zaustavljanja”.

Takođe, naš sagovornik navodi sisteme “pametnih karata”, koje su poznate pod nazivom “URBANA”.

- Sprovođenje sistema “pametnih karata” omogućilo je kupcima da koriste jedinstvenu kartu za različite vidove transporta (urbane i ruralne autobuse), a URBANA karta se takođe može koristiti i za usluge parkiranja i vožnje.

Gostič napominje i da postoji 13 stanica za parkiranje i vožnju (P plus R), sa kojih se do centra Ljubljane može doći korišćenjem javnog prevoza, sistema “BicikeLj” ili NOMAGO, te da postoji organizovani prevoz do posla u centru Ljubljane zaposlenih (SmartMOVE), koji žive u Kranju, Kamniku, Domžali, Radomlju, Trzinu i Mengešu.

Upitan da pojasni pojam “regionalnih mobilnih centara”, koje gradske vlasti Ljubljane često pominju kada govore o planovima za blisku budućnost, Klemen Gostič navodi da je reč o praksi koja će biti sprovođena u okviru “transnacionalnog projekta pod nazivom ReMOBIL”.

- Glavni cilj ReMOBIL-a, koji će biti ostvarivan putem uspostavljanja regionalnih mobilnih centara (RMC), jeste kreiranje planova za efikasnu održivost u regijama, putem primene dobrih praksi iz inostranstva. Naš RMC LUR sastojaće se od dvoje ili troje zaposlenih, koji će biti zaduženi za komunikaciju za vodećim regionalnim akterima, kako bi se unapredila održiva mobilnost i prostorno planiranje, radi što boljeg povezivanja. Trenutno smo u procesu pripreme metodologije, uspostavljanja modela uprave, što će obezbediti osnovne temelje za uspostavljanje i rad regionalnih mobilnih centara. Biće date smernice za šire sistemske modele uprave na regionalnom nivou. Rad  regionalnih mobilnih centara će takođe omogućiti bolju saradnju regionalnih i nacionalnih nivoa zaduženih za saobraćaj (Ministarstva za infrastrukturu – Direktorata za održivu mobilnost i saobraćajnu politiku), kao i onih koji su odgovorni za planiranje prostora (Ministarstva životne sredine), te digitalizaciju Ministarstva javne uprave. Predviđeno je da na duže staze model RMC i  njihovi zaposleni budu finansirani sa nacionalnog nivoa, konstatuje Gostič.

 Gradske vlasti u Ljuljani neretko naglašavaju i  da su “centralne usluge dobro razvijene”. Kako objašnjava Klemen Gostič: “Ljubljana, glavni grad Slovenije, preduzela je značajne korake u različitim razvojnim funcijama, i drži poziciju progresivne evropske prestonice, a glavne aktivnosti u vezi sa “centralnim uslugama” uključuju: aktivni održivi urbani razvoj (Ljubljana je postavila održivost kao prioritet, zbog čega je i dobila titulu Evropske zelene prestonice 2016. godine. Grad je fokusiran na ekološke inicijative, promovisanje zelenih površina i investiranje u efikasan javni prevoz”).

Takođe, naš sagovornik navodi da je Ljubljana “kulturno središte”.

- Ljubljana se ponosi svojom bogatom kulturnom scenom. Ovaj grad je domaćin brojnih festivala, umetničkih izložbi i događaja tokom cele godine. Očuvanje istorijskih znamenitosti, uz postojanje modernih kulturnih prostora, stvara dinamično i inkluzivno okruženje, precizira on. Kako dodaje, naglasak je i na “inovacijama i tehnologiji”, te “turizmu i sektoru usluga”.

- Ovaj grad podstiče inovacije i tehnologiju, nastojeći da postane središte start-apova i kreativnih industrija. Inicijative poput Ljubljanskog tehnološkog parka i podrška istraživanju i razvoju doprinose “cvetanju tehnološkog ekosistema”. Ljubljana je postala i popularna turistička destinacija, privlačeći posetioce svojom pitoresknom arhitekturom, raznolikom kulinarskom scenom i gostoprimljivom atmosferom. Sektor turizma je postao ključni pokretač ekonomskog razvoja i međunarodnog prepoznavanja. Zahvaljujući naporima koji se preduzimaju u razvoju infrastrukture i usluga (slovenačke vladine kancelarije, univerziteti i bolnice), Ljubljana ostaje dobro povezan i centralni grad. Modernizacija transportnih mreža, uključujući proširenje biciklističkih staza, unapređuje dostupnost i podržava održiva putovanja od kuće do posla i nazad, zaključuje sagovornik Demostata.

Komentari

Poštovani pre kontaktiranja najljubaznije vas molimo da se upoznate sa našom politikom o privatnosti.

U fokusu
Napuštene seoske kuće dobijaju nove stanare
Napuštene seoske kuće dobijaju nove stanare

Robi Filep iz Žitišta je ovih dana u velikom poslu. On je sa suprugom Sa...

Pukovnik Mostardi: Ne govori se dovoljno o pomoći EU
Pukovnik Mostardi: Ne govori se dovoljno o pomoći EU

Pukovnik Pjetro Mostardi, vojni ataše Delegacije Evropske unije u Beograd...

Posle Beograda izbori i u Budimpešti
Posle Beograda izbori i u Budimpešti

Zajedno sa izborima za poslanike Evropskog parlamenta, 9. juna ove godine, održ...

Šansa za mir u  Ukrajini?
Šansa za mir u Ukrajini?

Međunarodni mirovni samit na visokom nivou o Ukrajini, koji će se održati od ...

Održan skup podrške Vuku Cvijiću kod Filozofskog fakulteta
Održan skup podrške Vuku Cvijiću kod Filozofskog fakulteta

Podsetimo, Cvijića je na ulici pesnicom u lice udario direktor tabloida „...

demostav
NAJČITANIJE
Ko koliko zarađuje u Evropi
Ko koliko zarađuje u Evropi

Plate  zaposlenih u  Srbiji među najnižima u regionu i Evropi Prose...

NATO od Srbije udaljen tri godine
NATO od Srbije udaljen tri godine

  U svakom društvu, postoje teme koje se radije preskaču. Određen...

Albanija: Izbori na najvećoj evropskoj plantaži marihuane
Albanija: Izbori na najvećoj evropskoj plantaži marihuane

Na ulice Tirane je 13. maja izašlo više desetina hiljada ljudi koj...

Predsednik Demokrata Crne Gore ekskluzivno za Demostat
Predsednik Demokrata Crne Gore ekskluzivno za Demostat

  U junskom istraživanju crnogorskog Centra za demokratiju i ljudska pr...

Izgradnja autoputa Pakovraće - Požega do kraja godine pod znakom pitanja
Izgradnja autoputa Pakovraće - Požega do kraja godine pod znakom pitanja

* Pomeranje zadatih rokova za završetak deonice Preljina - Požega je u...

2024. Sva prava zadržana.
Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta.

UŽIVO
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.
Više informacija možete naći na našoj stranici Politika privatnosti